Παιδιά λιποθυμούν απο την πείνα στα σχολεία..

Ειδήσεις από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Εδώ μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να τα σχολιάζουμε πάντα με κόσμιο τρόπο χωρίς βρισιές.
Άβαταρ μέλους
Admin
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 275
Εγγραφή: Πέμ 28 Ιαν 2010, 21:12
Χρόνια εμπειρίας: 3-5 χρονια
Τοποθεσία: ΧΙΟΝΑΤΑ

Παιδιά λιποθυμούν απο την πείνα στα σχολεία..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Admin » Πέμ 13 Οκτ 2011, 13:47

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011
Παιδιά λιποθυμούν απο την πείνα στα σχολεία..
Υπουργείο-Παιδείας-Προστίθενται-161-ολοήμερα-Δημοτικά-Σχολεία.jpg
ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΚΥΡΙΟΙ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδιά λιποθυμούν στις τάξεις απο ασιτία.. "Παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία", δηλώνουν οι δάσκαλοι, που εκλιπαρούν τους συνανθρώπους τους να....
βοηθήσουν.Ο Δ. Μαργιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλώντας στο «Ράδιο 9» περιέγραψε την δραματική κατάσταση: "Υπάρχουν παιδιά στο Ολοήμερο που τρώνε πατατάκια ή κουλούρι για μεσημεριανό". Αυτό και μόνο είναι αρκετό… Μάλλον δεν είναι, αφού στην ανακοίνωση εκτός από τα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών γίνεται λόγος και για αυτοκτονία άνεργου γονιού, πατέρα τριών παιδιών που «φούνταρε» από το μπαλκόνι.

"Κάποτε μαζεύαμε τρόφιμα, γάλα, κουλούρι για παιδιά στην Βουλγαρία και την Γιουκοσλαβία. Τώρα μαζεύουμε για τα δικά μας τα παιδιά", πρόσθεσε ο κ. Μαργιόλης. Μέσα στο σκοτάδι πάντως, υπάρχει και μια ελπίδα, αφού οι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τοπικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

"Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Spoiler:
trelokouneli.gr
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.


Αιτήσεις Συντονιστών Φόρουμ
Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες
Πως ανεβάζουμε βίντεο από το Youtube

Σωκράτης:
«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» (ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδήσεις από τον κόσμο”