Σελίδα 1 από 1

Διεθνής εγκληματική οργάνωση αρχαιοκαπήλων εξαρθρώνεται μετά τις συλλήψεις στη Νεμέα

Δημοσιεύτηκε: Τρί 04 Οκτ 2016, 15:47
από giotis-pll
Εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολλές περιπτώσεις υποθέσεων λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό κρύβεται πίσω από τις χθεσινές συλλήψεις στην περιοχή της Νεμέας.

Συγκεκριμένα εχθές συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας Κορινθίας τρεις ημεδαποί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πατρών σε συνεργασία με άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Νεμέας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα αρχαία ευρήματα τα έριξαν μέσα σε ένα πηγάδι στο Πετρί του Δήμου Νεμέας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση που έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με τις αστυνομικές επιχειρήσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έχουν συλληφθεί 25 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή 15 ακόμα ατόμων.


Πηγή :ΕΡΤ
Συντάκτης
Πέγκη Μπρούσαλη

Re: Διεθνής εγκληματική οργάνωση αρχαιοκαπήλων εξαρθρώνεται μετά τις συλλήψεις στη Νεμέα

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 08 Οκτ 2016, 12:47
από xristos2016
όλα στο σφυρί σε αυτή την χώρα....ας μην συμβάλουμε και εμείς ρε παιδιά, πατρίδα μας ειναι, την ξεπουλάνε οι αλήτες που κυβερνάνε τόσα χρόνια.....ας κάνουμε την διαφορά...