2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Σοβαρές συζητήσεις για σοβαρά και μη θέματα!
Άβαταρ μέλους
giotis-pll
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:32
Χρόνια εμπειρίας: 10+ χρόνια
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλικία: 47

2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giotis-pll » Τετ 13 Αύγ 2014, 10:48

Sfigges.jpg
Τι μπορεί να φυλάνε αυτές οι 2 Σφίγγες στην Αμφίπολη μπροστά στην είσοδο ενός τεράστιου ταφου?
Όλο αυτό το μάρμαρο δηλώνει την παρουσία ενός βασιλικού τάφου.
Ο δρόμος που βρέθηκε προς την είσοδο του μνημείου αν είναι καλυμμένος με μάρμαρο και έχει τα σημάδια που πρέπει τότε μάλλον κάποιος θα ειναι μέσα! !!!!!

Ας κάνουμε μια όμορφη συζήτηση αν θέλετε γράψτε τις απόψεις σας.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.


KANE KATI NA ΠAME ΣE KAMIA ΔOYΛEIA ΓIATI ΔEN ΜΠΟΡΩ NA ΣE ΠEPIΓPAΨΩ THN KATAΣTAΣH!

~ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ~

Άβαταρ μέλους
giotis-pll
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:32
Χρόνια εμπειρίας: 10+ χρόνια
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλικία: 47

Re: 2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giotis-pll » Τετ 27 Αύγ 2014, 17:53

Από ότι φαίνεται έχουν βρει μια είσοδο προς τον χώρο τιμών και όχι προς τον ταφικό θάλαμο.

Το ύψος του μπαζώματος δείχνει ότι για πολλά χρόνια ο τύμβος ήταν μέσα στην ροή του Στρυμόνα και οι προστατευτικές πλάκες μπήκαν για αυτών τον λόγο.

Προφανώς και άλλαξαν την κατεύθυνση του ποταμού για να προστατέψουν τον τύμβο από τους κλέφτες και τα κατάφεραν αφήνοντας μας μια κληρονομιά ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Το φάρδος του περίγυρου θα φανέρωση και το πραγματικό μέγεθος της κατασκευής.

Το αν είναι του Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλεξάνδρου θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Προσωπική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι έγινε για τον Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο και ότι βρίσκετε μέσα στην υπέρογκη κατασκευή αλλά όχι πίσω από τις 2 σφίγγες.

Το ξαναλέω προτού αλλαχτεί η ροή του Στρυμόνα ποταμού σφραγίστηκε η κατασκευή με τεράστιους ογκόλιθους.


Και μια κακία:
Βλέπω κοντέινερ να μπαίνουν στον χώρο το έδειχνε στην τηλεόραση προχθές!
Θα ήταν κρίμα για εμάς τους Έλληνες να φανούμε τόσο μικροί μπροστά στο μεγαλείο των προγόνων μας.
Θα χρειαστεί ανθρώπινη αλυσίδα λέτε;;;;;;;;;;;;;
KANE KATI NA ΠAME ΣE KAMIA ΔOYΛEIA ΓIATI ΔEN ΜΠΟΡΩ NA ΣE ΠEPIΓPAΨΩ THN KATAΣTAΣH!

~ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ~

Άβαταρ μέλους
giotis-pll
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:32
Χρόνια εμπειρίας: 10+ χρόνια
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλικία: 47

Re: 2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giotis-pll » Σάβ 30 Αύγ 2014, 00:49

Να τον βάλετε φυλακή τον αλήτη και όχι να τον κρύβετε με το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Θα έπρεπε να έχει επέμβει ο εισαγγελέας ήδη για την αρχαιοκαπηλία που μαρτυρά ο K.E για να διαπιστωθεί εάν το ρεπορτάζ είναι πραγματικό η δημιούργημα φαντασίας του αρθρογράφου.
Μήπως τελικά να στήσουμε σκηνές γύρω από τον τύμβο να φυλάμε μην τα πάρει ο Κ.Ε με την παρέα του και μετά μας πούνε ότι ήτανε συλημένος.


O αρχαιοκάπηλος της Αμφίπολης

«Οι αρχαιοκάπηλοι πάνε πρώτοι σε έναν αρχαιολογικό χώρο και μετά οι αρχαιολόγοι...». Με αυτή τη φράση, ο 82χρονος Κ.Ε., ο οποίος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία, περιγράφει πώς η παράνομη συλλογή πολύτιμων αντικειμένων εξαπλωνόταν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την έκταση της ελληνικής επικράτειας και πώς το εμπόριο των εν λόγω αρχαίων αντικειμένων αποτέλεσε μείζον ζήτημα που έλαβε τεράστιες διαστάσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ανακαλώντας μνήμες από το παρελθόν, ο Κ.Ε. αποκαλύπτει πως τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι κάτοικοι της Αμφίπολης ξεκίνησαν την παράνομη δραστηριότητά τους, «πουλώντας στον έμπορο και παίρνοντας το μερτικό τους. Εδώ έσκαβαν όλοι... Οι αρχαιοκάπηλοι, όπως τους λένε, πάνε πρώτοι, οι αρχαιολόγοι φτάνουν μετά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 82χρονος συμπληρώνοντας ότι μετά το 1980, όλοι οι κάτοικοι στην Αμφίπολη, προμηθεύτηκαν ανιχνευτές μετάλλων.

«Πώς έγινα αρχαιοκάπηλος»

Παιδί πάμφτωχης προσφυγικής οικογένειας, άφησε μαζί με τους δικούς του, το 1927, τη Δράμα, με τα πολλά κουνούπια και την ελονοσία και κατέφυγαν νοτιότερα, στην Αμφίπολη.

«Τα πολλά κουνούπια της λίμνης και η ελονοσία ανάγκασαν τότε τους πρόσφυγες να φύγουν από εκεί. Άφησαν τότε τα ζώα τους ελεύθερα να τους οδηγήσουν- όπου εκείνα θα ησύχαζαν, εκεί θα εγκατασταίνονταν. Έτσι διάλεξαν και εγκαταστάθηκαν στον σημερινό οικισμό της Αμφίπολης που τότε τού δώσανε το όνομα Νεοχώρι» εξιστορεί ο 82χρονος.

«...Στην Αμφίπολη ήρθαμε με την οικογένειά μου, όταν ήμουν επτά ετών» θα θυμηθεί και εξιστορεί πώς ο ίδιος εισήλθε στο «βασίλειο» της (παράνομης) συλλογής αρχαίων αντικειμένων.

«Η οικογένειά μου ήρθε από τη Δράμα το 1944. Ήμασταν κτηνοτρόφοι. Θυμάμαι που πήγαιναν τα γίδια να βοσκήσουν ψηλά εκεί, στον λόφο Καστά, είχε πολύ αέρα και μου άρεζε να ανεβαίνω στην κορυφή... Το 1953, πήγα φαντάρος. Στο χωριό είχε πολύ φτώχεια… Όταν γύρισα, μαζί με τον αδερφό μου ξεκινήσαμε να βγάζουμε τις οβίδες από τον λόφο. Είχαν μείνει πολλές από τον Βαλκανικό Πόλεμο. Βγάζαμε μολύβια και 'τούντσια' και τα πουλούσαμε στη Θεσσαλονίκη, δώδεκα δραχμές το κιλό. Τις βρίσκαμε εύκολα, γιατί, όταν χτυπούσε η οβίδα, άφηνε ίχνη καπνού στα βράχια, ήταν ζεστή και άφηνε καπνούς. Υπήρχαν, όμως, τρύπες που δεν είχαν καπνούς. Σκάψαμε... ήταν τάφοι. Έτσι άρχισαν όλα» λέει ο Κ.Ε.

Από τότε ξεκίνησε και επίσημα η παράνομη δραστηριότητά του.

«Εγώ άρχισα από τους πρώτους» θα ομολογήσει και θα συμπληρώσει: «Πήγα παντού, μέχρι τις Μυκήνες, πηγαίναμε δύο - τρία άτομα, ξέραμε πού ήταν, ψάχνοντας τα έβρισκες. Πήγα στη Βεργίνα πριν από τον Ανδρόνικο. Ήμασταν τέσσερα άτομα και πήγαμε τρία μέτρα βάθος, βρήκαμε ένα φτυάρι σπασμένο, πήγαν άλλοι πριν από εμάς» είπε απογοητευμένος.

Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις παράνομες ανασκαφές, διηγήθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ: «Άνοιξα πολλούς τάφους: αν ήταν γυναικείος ο τάφος, βρίσκαμε χρυσά σκουλαρίκια, περιδέραια και καρφίτσες, αν ήταν αντρικός κάποια αντικείμενα και δακτυλίδια. Πηγαίναμε βράδυ, ήμασταν το πολύ δυο-τρεις. Τα πουλούσαμε στον έμπορο και ο καθένας έπαιρνε το μερτικό του. Η συναλλαγή γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Αν έβρισκες κάτι, έπαιρνες τον έμπορο και του το έλεγες. Έβρισκαν και αγαλματίδια και τα πουλούσαν στους μεγάλους αρχαιοκάπηλους ή σε αυτούς που έκαναν συλλογές».

Το 1955 -συνεχίζει- «ήρθε ο αρχαιολόγος από την Καβάλα, ο Δημήτρης Λαζαρίδης και ξεκίνησε τις αρχαιολογικές εργασίες. Είχα βρει τότε τριάντα αγαλματίδια, δούλευα στον δρόμο και άνοιγα τη διακλάδωση προς το χωριό μέσα, φαρδαίναμε τον δρόμο, τριάντα κούκλες, περιστέρια "αλεπές" και γυναικεία πρόσωπα, τα παρέδωσα στο Λαζαρίδη. Δεν μου έδωσαν καμία αμοιβή... Μια μέρα, καθώς άνοιγε τον δρόμο η μπουλντόζα, πετάχτηκε ένα κεφάλι μαρμάρινο. Το παρέδωσα και αυτό, αλλά λεφτά δεν πήρα ακόμη».

Ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης και το ημερολόγιό του

26.04.1956, Αμφίπολη: «Άρχισαν συστηματικές ανασκαφές στην Αμφίπολη σ' ένα μεγάλο νεκροταφείο για να προστατευτεί η περιοχή από την αρχαιοκαπηλία. Πήρα την απόφαση να αρχίσω, παρά τις αδυναμίες, για να διασωθεί το καταπληκτικό πλήθος των κτερισμάτων. Ο τόπος ήταν γεμάτος σκάμματα και τομείς αρχαιοκαπήλων».

Έτσι περιγράφει, στο ημερολόγιό του, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης την αναγκαιότητα της έναρξης ανασκαφών στην Αμφίπολη και την προστασία της περιοχής από την Αρχαιολογική Εταιρεία, προκειμένου να χαρακτηριστεί άμεσα τότε, αρχαιολογικός χώρος. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να μπει «φρένο» στη δράση των αρχαιοκάπηλων που πρόλαβαν πριν από αυτόν να ξεκινήσουν τις «εκσκαφές» και να συλήσουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

1964-1965: «Μετά την έρευνα του νεκροταφείου, προχώρησα στην έρευνα της πόλης. Επιχείρησα ένα πλήθος δοκιμαστικών τομών στην ομαλή έκταση της Αμφίπολης, όπου υπήρχαν οι παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Οι έρευνες αυτές ήταν άκαρπες. Εντούτοις πίστευα ότι εδώ θα έπρεπε να βρισκόταν ο σημαντικότερος χώρος της πόλης και ίσως η Αγορά. Την πεποίθησή μου ενίσχυε το γεγονός ότι οι παλαιότεροι κάτοικοι του χωριού ονόμαζαν αυτό το χώρο Μπεζεστένι και ότι εδώ αποκαλύπτονταν, όταν όργωναν, αξιόλογα τυχαία ευρήματα, όπως επιγραφές και αγάλματα. Η πόλη αυτή, που έγινε αποικία των Αθηναίων στα χρόνια του Περικλή, δηλαδή την εποχή της μεγάλης ακμής της Αθήνας, είμαι βέβαιος πως ήταν ένα μεγάλο κοσμοπολίτικο κέντρο. Από τα πιο μακρινά μέρη υπήρχαν παροικίες στην Αμφίπολη. Και, φυσικά, υπήρχαν ντόπια εργαστήρια κοσμημάτων, γλυπτών, αγγειοπλαστικής» έγραψε λίγα χρόνια αργότερα στο ημερολόγιό του ο Δημήτρης Λαζαρίδης.

Ο τύμβος της Αμφίπολης από ψηλά

«Αλλά, όμως, το πλέον αξιόλογο κτίριο ήτο ναός παλαιοχριστιανικών χρόνων αποκαλυφθείς εις τη θέσιν Μπεζεστένι και εντός αγρού του Ιωσήφ Ευθυμιάδη, ανατολικώς της αποκαλυφθείσης εν έτει 1961 κιονοστοιχίας... Εντός της Κοινότητας Αμφιπόλεως, όπισθεν της οικίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου, κατά τη διάνοιξη των θεμελίων δια την οικοδομήν της εκκλησίας του χωριού, είχε διαπιστωθεί η ύπαρξις ορθογώνιου σκάμματος επί του μαλακού βράχου... Διαπιστώθη ούτως ότι πρόκειται περί λαξευτού τάφου εκ των λεγόμενων μακεδονικών Ταφή, δεν διαπιστώθει ούδ΄ανευρέθησαν οστά» αναφέρει ο Δημήτρης Λαζαρίδης στα Πρακτικά της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας έτους 1964, διαπιστώνοντας ότι αρχαιολογικοί τάφοι υπήρχαν, αλλά ήταν άδειοι.

«Εμείς δείξαμε στον Λαζαρίδη πού ήταν η Νεκρόπολη»

Από την πλευρά του, ο Κ.Ε. ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και άλλοι αρχαιοκάπηλοι «δείξαμε στον Λαζαρίδη πού ήταν η Νεκρόπολη».

«Μπερδεύονταν ακόμη και διοικητές της αστυνομίας»

Αναφορικά με τις εκσκαφές στην Αμφίπολη μετά το 1980 ο Ε.Κ. θυμάται: «Μετά το 1980, όλοι στην Αμφίπολη πήραν μηχανήματα ανιχνευτές. Τριάντα άτομα κάνανε όλη τη δουλειά- ήταν και Διοικητές μέσα και αυτοί μπερδεύονταν με τα αρχαία. Το 1994 παρέδωσα κάποια αντικείμενα στην αρχαιολογική υπηρεσία, τα εκτίμησαν με ένα ποσό, αλλά ακόμη δεν μου τα πλήρωσαν. Το 2006 τους παρέδωσα πέντε χάλκινα και δύο ασημένια νομίσματα ρωμαϊκών χρόνων, ένα χάλκινο νόμισμα βυζαντινών χρόνων, ένα στάθμιο και μία χάλκινη αιχμή βέλους. Τα κοστολόγησαν περίπου 900 ευρώ, αλλά δεν μου τα πληρώσανε ακόμη» συμπληρώνει.

«Τώρα τα παράτησα, γέρασα... Στις τελευταίες ανασκαφές στον Τύμβο Καστά, εγώ έδειξα στον αρχιφύλακα της Περιστέρη την είσοδο του Τύμβου. Τού έδωσα και σχεδιάγραμμα, το έχουν» κατέληξε ο K.E.

ΠΗΓΉ
http://www.zougla.gr/amfipoli/article/o ... -amfipolis
KANE KATI NA ΠAME ΣE KAMIA ΔOYΛEIA ΓIATI ΔEN ΜΠΟΡΩ NA ΣE ΠEPIΓPAΨΩ THN KATAΣTAΣH!

~ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ~

Άβαταρ μέλους
giotis-pll
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:32
Χρόνια εμπειρίας: 10+ χρόνια
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλικία: 47

Re: 2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giotis-pll » Κυρ 07 Σεπ 2014, 11:58

Η δύο σφίγγες που κοσμούν την είσοδο του μνημείου αποσυναρμολογήθηκαν εντέχνως αφαιρώντας κεφάλια και φτερά τα οποία εμπόδιζαν την σφράγιση του μνημείου.

Τα κεφάλια και τα φτερά ήταν ξεχωριστά κομμάτια από το υπόλοιπο σώμα και προφανώς όλες οι εικασίες ότι κάποιος τα έσπασε επίτηδες είναι αναληθής.

Τα κομμάτια έχουν βρεθεί και κάποια στιγμή θα τοποθετηθούν ξανά στην θέση τους με την σφήνα που χρησιμοποιούνταν για την σταθεροποίηση τους.
KANE KATI NA ΠAME ΣE KAMIA ΔOYΛEIA ΓIATI ΔEN ΜΠΟΡΩ NA ΣE ΠEPIΓPAΨΩ THN KATAΣTAΣH!

~ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ~

Άβαταρ μέλους
giotis-pll
Πρόεδρος
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:32
Χρόνια εμπειρίας: 10+ χρόνια
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλικία: 47

Re: 2 Σφίγγες στην Αμφίπολη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giotis-pll » Κυρ 21 Σεπ 2014, 17:52

Καλώς ήρθατε στο μνημείο είναι σαν να λένε οι 2 Καρυάτιδες!


Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
karyatida1.jpg
2.jpg
Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27μ. Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. (Φωτο 1, 2). Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια. (Φωτο 3, 4).
3.jpg
4.jpg
Στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33μ. και πλάτους 0,68μ., τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30μ. (Φωτο 5).
5.jpg
Η όψη των βάθρων είναι διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες. (Φωτο 6, σχέδιο).
6.jpg
Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.
Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις. (Φωτο 7).
7.jpg
Έτσι, εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. , στο βόρειο τοίχο του. (Φωτο 8).
8.jpg

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C.
Οι παραπάνω συνθήκες του μικροκλίματος του τρίτου χώρου δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.

Τεχνικές εργασίες
Η πρόσβαση στον τρίτο χώρο του μνημείου για την τοποθέτηση αντιστήριξης- υποστύλωσης και η συνέχιση της ανασκαφικής διαδικασίας προετοιμάζεται συστηματικά με παράλληλες ενέργειες , οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
1.Αποφασίστηκε από την διεπιστημονική ομάδα η είσοδος στον τρίτο χώρο, να μην γίνει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά διά της αρχαίας εισόδου. (Φωτο 9).
9.jpg
Επομένως, πριν από οποιαδήποτε άλλη εργασία θα αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία. (Φωτο 10).
10.jpg
2.Θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του.
3.Προετοιμάζεται δάπεδο εργασίας, με την απομάκρυνση χώματος από τον δεύτερο χώρο, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος μεγάλου μήκους μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης και υποστύλωσης του τρίτου χώρου. Επίσης θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων, από τον τρίτο χώρο. (Φωτο 11).
11.jpg
4.Απομάκρυνση χώματος, κατά 1μ., από τον πρώτο χώρο (σχεδόν ως το δάπεδο) και επέκταση της αντιστήριξης και υποστύλωσης του, επίσης λόγω της αλλαγής στάθμης της εσωτερικής επίχωσης.
5.Οι εργασίες καταβιβασμού της επίχωσης, εξωτερικά και πάνω ακριβώς από το μνημείο, θα πραγματοποιηθούν μετά την πρώτη φάση προσωρινής αντιστήριξης-υποστύλωσης του τρίτου χώρου, πριν δηλαδή, να ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης.
6.Είναι σε εξέλιξη η μελέτη των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης του τρίτου χώρου, ώστε να καθορισθούν οι ποσότητες και οι θέσεις τοποθέτησης των στοιχείων αντιστήριξης-υποστύλωσης, καθώς και οι φάσεις τοποθέτησης, σε συνάρτηση με την ανασκαφική εργασία.
7.Για την αντιμετώπιση της απορροής των ομβρίων, από την περιοχή του μνημείου, σχεδιάστηκε η τοποθέτηση αγωγού, κατά μήκος της μεγάλης αύλακας, έξω από τον περίβολο.
8.Πραγματοποιείται γεωτεχνική έρευνα στην περιοχή του μνημείου για την διαπίστωση της σύστασης και των γεωτεχνικών ιδιοτήτων των απαντώμενων γεωϋλικών. Η έρευνα θα γίνει με επαρκή αριθμό γεωτρήσεων και εργαστηριακών δοκιμών.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
KANE KATI NA ΠAME ΣE KAMIA ΔOYΛEIA ΓIATI ΔEN ΜΠΟΡΩ NA ΣE ΠEPIΓPAΨΩ THN KATAΣTAΣH!

~ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ~

Απάντηση