Σελίδα 1 από 1

Χειροποίητες Βέργες & Εκρεμμες

Δημοσιεύτηκε: Δευ 22 Ιουν 2015, 01:30
από Antonaros3
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Βλέπω στο ιντερνέτ για αγορά βέργες Γ σε πολύ ψηλές τιμές!
Επίσης πιστεύω (γνώμη μου πάντα) πως ολες οι βέργες θα δουλέψουν είτε απο χαλκό είτε επιχρύσωμένες.
Μιας λοιπον που στο φόρουμ είμαστε τόσα άτομα, πιστεύω είναι αδιανόητο να μην έχουμε κάποιον οδηγό για να φτιάξουμε τα δικά μας εργαλεία με μεράκι και στοργή. Αλλιώς να πάρεις έτοιμες βεργες και αλλιώς να τις έχεις φτιάξει εσυ.. ( Γνώμη μου παντα )

Θα ηθελα λοιπον απο τους αρχαιότερους του φόρουμ να κανουμε ένα πρότζεκτ με δημιουργία Βέργες Γ και εκρεμμές με τα καταλληλότερα εργαλεία - μέταλλα με όσο το δυνατών καλύτερη απήχηση...

Ευχαριστώ και περιμένω γνώμες και ιδέες!

Χειροποίητες Βέργες & Εκρεμμες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 08 Οκτ 2017, 16:15
από jiker
απο μπρουντζο η χαλκο με εσωματωμενους μαρτυρες χρυσο η ασημι η και τα δυο

Χειροποίητες Βέργες & Εκρεμμες

Δημοσιεύτηκε: Δευ 09 Οκτ 2017, 00:45
από erevnitis
Οι βέργες απ’ ότι ξέρω είναι από 40 εκ. έως 50 εκ. μια μέτρια βέργα είναι 46 εκ. έχω δει να δουλεύουνε και με 55 – 56 εκ. επί 12 – 14 εκ. Το πάχος από 2 χιλ. έως 3 χιλ. που είναι πιο βαριά. Μια μέτρια μπορεί να είναι 2,5 χιλ. έχω δει να δουλεύουνε και 4 χιλ. Το μέταλλο σίγουρα παίζει ρόλο γιατί το κάθε μέταλλο έχει διαφορετική αγωγιμότητα. Ο χρυσός και το ασήμι έχουν την μεγαλύτερη αγωγιμότητα αλλά είναι ακριβά. Μετά έρχεται ο χαλκός και είναι και φθηνός, γι’ αυτό φτιάχνουν τα καλώδια με αυτόν, αλλά είναι μαλακός. Ο μπρούντζος είναι και φθηνός και σκληρός αλλά δεν έχει καλή αγωγιμότητα. Κατά την γνώμη μου θα φτιάξεις πολλές βέργες και θα σου πάρει πολύ καιρό μέχρι να βρεις ποιες βέργες σου ταιριάζουν. Σίγουρα στο τέλος θα είσαι ένας καλός κατασκευαστής αλλά όχι καλός ραβδοσκόπος. Αν θέλεις να ασχοληθείς με την ραβδοσκοπία καλύτερα να δοκιμάσεις πια σου πάει στα χέρια σου απ’ αυτές που είναι στο εμπόριο.