θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Πληροφορίες και συζητήσεις για πρακτικές μεθόδους και ιδιοκατασκευές αναζήτησης χρυσού
agriniotis
Περίεργος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ 01 Φεβ 2010, 17:03

θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από agriniotis » Σάβ 06 Φεβ 2010, 10:33

Για να καταλαβουμαι λοιπον τι ειναι η ραβδοσκοπια, θα πρεπει να αντιληφθουμε οτι, δεν χρειαζωνται μονο οι ικανοτητες δηλαδη εγω ειμαι ατομο που μπορω και ειμαι δεκτεις, οποτε αυτο ειναι ολο και παει και τελειωσε, θελει και γνωση. θελω να πω οτι, δεν αρκει μονο ενα σιρμα να κουνιεται στα χερια μας. αλλα θα πρεπει και εμεις να εχουμε καποιες στοιχειωδης γνωσης. παραδειγμα ενας ραβδοσκοπος καλως δεχτεις. και ενας ραβδοσκοπος οχι και πολυ καλως δεχτεις. αυτος που εχει τις στοιχειωδης γνωσης, ειναι πολυ καλυτερος απο το πρωτο.
για αυτο λοιπον θα αναφερθω σε καποια θεματα που χρειαζετε να ξερουμε επανω στην ραβδοσκοπια.
θα αναπτηξουμε ενα θεμα για να δουμε πως κινουντε αυτα τα σηματα που λαμβανουμε εμεις με την ραβδοσκοπια. δηλαδη πως μεταφερετε αυτη η μαζα και γινεται η λυψει στην βεργα μας.

το φως ειναι μια μορφη ενεργειας παρα το γεγονος οτι το φως ειναι γυρο μας, κατακλυζοντας το συμπαν που μας περιβαλει. δεν ειναι ευκολο να δουμε πως λειτουρργει το φως. για παραδειγμα, ηξερες οτι το φως μπορει να σριψει σε μια γωνια. η οτι το χρωμα υπαρχη σε ολα τα ειδη φωτος.
παρα το γεγονος οτι το φως εχει μελετηθει για αιωνες. οι επιστημονες δεν ειταν δυνατον να συνφωνησουν απο τι αποτελειται μεχρει και πριν απο 80 χρονια.
ακομη και σημερα το φως προκαλει ερωτηματικα. οπως γνωριζουμε απο τα μαθηματα φυσικης, ολα τα πραγματα αποτελουντε απο ατομα
φανταζωμαστε οτι τα ατομα μοιαζουν σαν ορισμενα μικροσκοπικα ηλιακα συστηματα. δηλαδη στο κεντρο ειναι ενας πυρινας που περιβαλεται απο ηλεκτρονια περιστρεφομενα σε διαφορετικες τροχιες. τα ηλεκτρονια λοιπον αυτα δεν μενουν παντα στην ιδια μερια, μπορουν να μεταπηδησουν απο μια μερια τις τροχιας που κινουντε στην αλλη τροχια, οταν ενα ηλεκτρονιο μεταπηδα.απο τροχια σε τροχια τοτε, επερχεται αλλαγη στην ενεργια του. οταν χανει ενεργεια φευγει με τη μορφη ενος παρα πολυ μικροσκοπικου σωματιδιου, που αυτο ονομαζεται φωτονιο. τα φωτονια αυτα που δραπετευουν δημιουργουν αυτο που βλεπουμε ως φως.
ομως το φως δεν λειτουργει παντα ως συστημα μικροσκοπικων σωματιδιων μερικες φορες φορες λειτουργει οπως ενα συστημα απο κυματα. για παραδειγμα το φως καμπτεται γυρω απο γονιες με το τροπο που καμτονται τα κυματα. συνεπως καμια εξηγηση σχετικα με το τι ειναι το φως δεν μπορει να θεωρηθει ως πληρης..
φαινεται οτι παρουσιαζει και τις δυο ιδιοτητες, των σωματιδιων και των κυματων κατι που εξαρτατε απο την περιπτωση.
το φως εχει αρκετες ιδιοτητες. μπορουν να μετρηθουν κατα διαφορετικους τροπους οι σχηατισμοι με τους οποιους ταξιδευει μπορουν να αλλαξουν. αποτελειτε απο πολλα χρωματα και διαφορετικα χρωματα φωτος, εχουν διαφορετικες θερμοκρασιες.
τα κυματα του φωτος εχουν συχνοτητα. εχουν πλατος και μηκος. εχουν ταχυτητα και κατευθυνση.
<------------------------------->
Οι ιδιοτητες των κυματων φωτος ειναι η συχνοτητα, το πλατος, το μηκος, η ταχυτητα και η κατευθηνση.
συχνοτητα ειναι ο αριθμος των κυματων που περνα απο ενα δεδομενο σημειο σε ενα δευτερολεπτο περιπου 600 τρισεκατομυρια ορατα κυματα φωτος κτυπουν τα ματια μας καθε δευτερολεπτο. ορισμενες συχνοτητες ειναι τοσο υψηλες, ωστε δεν μπορουμε να δουμε το φως που παραγεται. τα υπεριωδη κυματα ειναι ενα παραδειγμα.
το πλατος αναφερεται στην ενταση και δυναμη του φωτος. η ταχυτητα του φωτος παραμενει παντα η ιδια 300.000 χιλιομετρα το δευτερολευτο. τα κυματα φωτος ακτινοβολουν προς τα εξω σε καθε κατευθυση δηλαδη το φως ειναι μια μορφη εκπεμπομενης ενεργειας.
αν λοιπον δεν παρεμβληθει κατι στα φωτεινα κυματα, αυτα ταξιδευουν σε ευθεια γραμμη. θυμαστε το πειραμα που σας ειπα για να μπορουμε να κεντραρουμε αυτο το μαγνητικο παιδιο που λαμβανουμε αλλα για καποιο τροπο δεν μπορουμε να κεντραρουμε.
μορφες κινησεως του φωτος. το φως περνα μεσω διαφανων αντικειμενων, οπως το γυαλι. οταν προκρουουν κυματα φωτος σε ενα αντικημενο, ανακλωνται ορισμενα αντικειμενα, οπως αυτα που βαφονται μαυρα, αποροφουν το φως. τα κυματα του φωτος μπορουν επισης να διαθλασθουν η να καμφθουν. το πειραμα που σας ειχα πει με το πανι. η οπτικη αυταπατη ειναι ενα παραδειγμα διαθλασεως του φωτος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Admin την Παρ 06 Απρ 2012, 08:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Ενώθηκε το κείμενο



ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ
Προβληματισμένος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Σάβ 30 Ιαν 2010, 11:59

Re: θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ » Κυρ 07 Φεβ 2010, 14:36

ειναι σιγουρο και επιβεβαιομενο οτι γνωριζεις τα περισοτερα σαν παλια καραβανα αλλα δημοσιευσε σωστα το θεμα να μαθενουμε και εμεις οι νεοι! αγρινιωτη εισαι ενας σειριος και συνεχισε να λειτουργεις ετσι. Με εκτιμηση και σεβασμο!

bouboulos
Περίεργος
Δημοσιεύσεις: 0
Εγγραφή: Πέμ 28 Ιαν 2010, 22:18

Re: θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bouboulos » Δευ 08 Φεβ 2010, 20:49

Ελα φιλε αγρινιωτη μια προσπαθεια ακομα . Ξεκινησες ενδιαφερον νημα αντε περιμενουμε ;)

mikroulis
Περίεργος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ 06 Φεβ 2010, 10:31

Re: θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mikroulis » Τρί 13 Απρ 2010, 23:42

Παρακάτω τι γίνετε; Ωραίο το θέμα με πολύ ενδιαφέρων.
Ραβ/πία δεν έχουμε μόνο με την βέργα έχουμε με πολλά υλικά
και μπορούμε να κάνουμε πολύ σύνθετες έρευνες. :?:

tsobanidis
Περίεργος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Κυρ 01 Αύγ 2010, 13:58

Re: θεματα που αφορουν την ραβδοσκοπια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tsobanidis » Κυρ 01 Αύγ 2010, 16:23

Συγνώμη δεν ξέρω άλλα την ραβδοσκοπία δεν την βλέπω με καλό μάτι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Admin την Δευ 02 Αύγ 2010, 01:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !!!

Απάντηση